Community Environments

Alipay Headquarters

Attracting the world’s brightest workforce by design

Alibaba wanted to create a corporate headquarters for its online payment platform, Alipay, that would attract new talent to the West Lake District of Hangzhou. As China’s leading e-commerce company and a global phenomenon, it is critical for Alibaba to have a leading edge facility that effectively competes with other technology giants.

MG2 created an interior design concept for the building’s public spaces that reflects the fast-paced movement and exchange of information on the internet. Complementing the design of the exterior architecture, Alipay’s corporate lobbies mirror the fun, technology-oriented dynamics that Alipay provides for customers and employees. LED strips and interactive walls combine to create an engaging and inviting corporate environment, wrapped in a sophisticated, modern aesthetic.